11,00 

poctivá potštajnská medovina
• pol roka zrejúce v sude po rume z Fiji
• opojné tóny rumu a sladkého dreva
Zloženie: voda, kvetový med

Na sklade

Popis

Poctivá medovina založená na kvalitnom zložení

Tradičná potštejnská medovina vzniká studeným kvasením z prvých jarných medov a pýši sa vynikajúcou chuťou a špičkovou kvalitou. Jej receptúru sme vyladili k dokonalosti a na postupe jej výroby by sme nemenili ani jediný krok. Pretože dbáme na čisto prírodné zloženie, medovina neobsahuje žiadne konzervačné látky, farbivá či pridaný cukor. Chuť medoviny tak plne odráža kvalitu medu, z ktorého je vyrobená.

Hľadanie a zdokonaľovanie chutí

Výroba medovín je doménou a koníčkom Milana Plevy, venuje sa jej už viac ako 30 rokov a neustále ho baví zdokonaľovať ich chuť, skúšať nové postupy a hľadať nové chute. Z jednodruhových medov vyrába medoviny jednodruhové. Experimentovaním so všetkými chuťami záhrady a obohacovaním medovín v priebehu kvasenia o najrôznejšie ovocie, bylinky alebo iné prírodné poklady vznikajú naše špeciálne limitované edície. Prišiel aj s nápadom medovinu vypáliť, vďaka čomu je na svete náš báječný Medovec. A práve po diskusii s pánom Dlabolom z pálenice Dlabka, v ktorej nám Medovec vypálili, vznikla aj zaujímavá myšlienka – aká by asi bola medovina, ktorá by zrela v sude po inom destiláte.

 

Medovina z Potštejna zrající v sudu po rumu z Fiji 0,5l – limitovaná edice, Pleva

Po medovine zrejúcej v sude po bourbone sme pre vás stočili ďalšiu novinku. Tentokrát sme našu potštejnskú medovinu nechali viac ako pol roka zrieť v sude po rume z Fiji. Ak vám medovina zo suda po bourbone zachutila, určite ochutnajte, ako jej chuť ovplyvní zrenie v sude po rume z Fiji. A ak ste medovinu zo suda ešte neochutnali, určite odporúčame, pretože vnášajú do tohto lahodného nápoja ďalšie chuťové odtiene.

Obsah alkoholu: 12,9 %

V internetovom obchode www.pleva.sk je zakázaný predaj alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.

objem: 0,5l

Výroba za studena

Naše medoviny sú vyrábané kvasným procesom za studena. Preto ak pijete akúkoľvek medovinu z našej rodinnej firmy, môžete si byť istí, že med ani medovina neprešli varom, ani sme inokedy pri výrobe nepoužili vysokú teplotu. Preto si medovina uchováva všetky blahodárne látky z medu.

 

Ako si ju najlepšie vychutnať?

Pri izbovej teplote vás očarí krásnou vôňou sladkého dreva. Nenechajte sa však zmiasť, nie je to typicky sladká medovina. Jej medová sladkosť ustupuje viac do pozadia, aby dala vyniknúť lahodným a opojným tónom rumu.

Avšak, ak by ste predsa len túžili po sladšej chuti, stačí ju vychladiť a razom sa premení na osviežujúci nápoj s ovocnými tónmi a príjemne zvýraznenou sladkosťou.

Medovina z Potštejna zrající v sudu po bourbonu 0,5l – limitovaná edice

Prírodné zloženie

Tento výrobok má čisto prírodné zloženie. Suroviny sú z obnoviteľných zdrojov a sú použité šetrné výrobné procesy

Recenzie

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadna recenzia.

Budťe prvý kto napíše recenziu na “Medovina z Potštejna zrejúca v sude po rume z Fiji 0,5 l – limitovaná edícia”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odporúčame priamo Vám...